سیر گیاهی از تیرهی آلیوم (پیاز) بوده و ارتباط نزدیکی با پیاز، موسیر، و ترهفرنگی دارد. این گیاه در بسیاری از نقاط جهان رش
د میکند و بهخاطر بوی قوی و طعم خوشمزهاش، یک چاشنی محبوب در آشپزی است. بااینحال، در طول تاریخ باستان کاربرد
اصلی سیر بهخاطر خواص سلامتی و دارویی آن بوده است
سیر حاوی کالری، چربی های اشباع و سدیم اندکی است. این ماده دارای چندین ماده معدنی مفید مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم،
زینک، کلسیم و آهن است و مواد معدنی کمیاب مانند ید، گوگرد و کلر را نیز شامل می شود. براساس بانک اطلاعات
ملی مواد مغذی USDA، سیر منبع غنی ویتامین های گروه B. (فولات، تیامین، نیاسین و B-6) و ویتامین های C. A؛ و K. است. سیر یکی از منابع نادر رژیم غذایی ترکیبات آلی است