که در ایران به سوسیس و کالباس مرسوم است به فرآوردههای گوشتی اطلاق میشود که حاوی نمک و چاشنیها سوسیون باشند(seasoning)
در تعریفی دیگر سوسیس و کالباس عبارتند از مخلوطی پایدار حاصل از گوشت یک یا چندین حیوان حلال گوشت که همراه با مواد دیگری در داخل پوششهای
طبیعی و یا مصنوعی در شرایط مناسب پر شده و پس از طی فرایند حرارتی مناسب و سایر فرآیندها برای مصرف آماده میگردد.
طبقه بندی سوسیس و کالباس
در یک تقسیم بندی سوسیس و کالباس را به دو رده تقسیم میکنند:
1- نوع چرخ شده با بافت درشت
2- فرآوردههای با بافت امولسیون دار
در ایران به فرآوردههای با قطر بزرگ کالباس و با قطر کوچک سوسیس گفته میشود. سوسیس و کالباس نوع بافت درشت دارای ذرت گوشت هستند که فشرده
نمیباشد و در سوسیس و کالباسهای با بافت امولسیون شده، چربی از طریق اجزاء گوشت امولسینه و مستحکم میگردد. هر دو نوع این محصولات قابل
سرد شدن، عمل آمدن پختن، خشک شدن، یخ زدن یا دودی کردن میباشد.
همان طور که در تعریف سوسیس و کالباس گفته شده، جزء اصلی تشکیل دهنده سوسیس و کالباس گوشت حیوان مورد استفاده میباشد. در
سوسیس ماهی یا کالباس میتوان هر 2 نوع فوق را تولید کرد. با توجه به اینکه چربی ماهی در مقایسه با گوشت بسیار کمتر میباشد و یکی از مزایای
رقابتی ما در تولید آن وجود چربی مناسب آن است لذا در تولید نوع دوم میتوان کمی تأمل کرد. اگر چه میتوان در نوع دوم به جای چربی ترکیب
گوشتهای ماهی و سبزیجات استفاده کرد .
کالباس اشپک آرین را میتوان به راحتی از کاپیلا خریداری کرد