تجهیزات ذخیره سازی
خرید اقساطی تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات در فروشگاه کاپیلا
در دنیای نوین امروزی، ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات با استفاده از تجهیزات ذخیره سازی، یکی از مهمترین موضوعات پیش روی سازمان ها به حساب می آید. بر این اساس معمولا کارشناسان شبکه و مدیران در زمان طراحی مقدماتی شبکه یک مجموعه و یا به هنگام به روز رسانی و بهینه سازی شبکه با موضوعات مربوط به ذخیره سازی و تجهیزات ذخیره سازی داده ها مواجه می شوند.
سامانه های پردازش در راستای ثبت و نگهداری داده های پردازش شده نیازمند تجهیزات ذخیره سازی هستند. در این سامانه ها به فضای ذخیره اطلاعات مخزن یا Storage اطلاق می شود. بر این اساس در زمان طراحی زیرساخت و سامانه شبکه می بایست فضای مخزن یا Storage متناسب با نیاز شبکه و زیرساخت در نظر گرفته شود. در این رابطه لازم به توضیح است که تجهیزات ذخیره سازی ویژه شبکه و سرور در دو گونه مختلف قابل طبقه بندی هستند. این دو گونه به شرح زیر است:
تجهیزات داخلی
تجهیزات ذخیره سازی داخلی مشتمل بر گونه های مختلف هارد دیسک (Hard Disk Drive) و تجهیزات جانبی آن (Accessories) هستند که درون کیس سرور قرار می گیرند.
تجهیزات خارجی
در سوی دیگر، تجهیزات خارجی ذخیره سازی نیز مشتمل بر گونه های مختلف مبتنی بر هارد دیسک ها (Hard Disk Drive) و نوار های مغناطیسی (Magnetic tape) هستند. عموما تجهیزات خارجی ذخیره سازی به صورت مکمل، به دستگاه های سرور و یا شبکه ها اتصال می یابند. شایان ذکر است که این دستگاه ها نیز بر اساس زیر ساخت های سخت افزاری (Infrastructure Hardware)، ساختار های ارتباطی (Communication Structure)، سیستم های عامل (Operating system) و نرم افزار ها به زیر گروه های زیر طبقه بندی می شوند:
سامانه های ذخیره سازی DAS (Direct-attached storage)
DAS نوعی مخزن (Storage) تجهیزات ذخیره سازی دیجیتالی است که به صورت مستقیم به رایانه ها و یا سرورها منتصل می شود. به عبارت دیگر مدیریت و کنترل این نوع مخزن (Storage) با سرور است. این نوع فن آوری به هنگامی کاربرد می یابد که میزان اطلاعات مورد نیاز کاربر بیش از مجموعه حجم هارد دیسک های پیکر بندی شده بر روی سرور باشد. با توجه به این امر می توان با اضافه نمودن یک دستگاه DAS (Direct-attached storage) تعداد هارد دیسک های سرور را افزایش داد.
لازم به ذکر است که در این نوع تجهیزات ذخیره سازی ، ارتباط مخزن (Storage) با دیگر تجهیزات شبکه از طریق سرور تامین می شود. علاوه بر این در سامانه های ذخیره سازی DAS اموری مانند: خواندن، نوشتن و فُرمت اطلاعات نیز از طریق سرور انجام می شوند. به عبارت دیگر در این نوع از سامانه های ذخیره سازی سطح دسترسی سرور به صورت Block-Level Storage است. از جمله نمونه های شناخته شده ی این نوع سامانه های ذخیره سازی می توان به هارد های اکسترنال اشاره نمود.
یکی از قابل توجه ترین مزیت های سامانه های ذخیره سازی DAS (Direct-attached storage) سهولت استفاده و مقرون به صرفه بودن آن ها عنوان می شود. برای استفاده از این نوع فن آوری کافی است یک دستگاه و کابل مربوطه را تهیه نموده و سپس به سرور وصل شود. در این ارتباط به منظور پیکر بندی می بایست از تنظیمات Raid و پارتیشن ها در بخش پنل مدیریت سرور استفاده شود. عموما به کارگیری سامانه ذخیره سازی DAS در مواردی که ذخیره سازی مستقیم اطلاعات در سرور نیازمند: کنترل، مدیریت و کاربرد آن از سایر بخش های شبکه نباشد، توصیه می شود.
سایر مزایای تجهیزات ذخیره سازی NAS
عموما تجهیزات ذخیره سازی NAS به منظور مدیریت ساختار یافته و متمرکز فایل های یک سازمان، و به اشتراک گذاری فایل ها میان کاربران مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است که خدمات به اشتراک گذاری در سامانه NAS پیچیدگی های مدیریت فایل سرور و تنگنا های مربوط به محدویت فضا در لوکال دیسک (Local Disk) را کاهش می دهد. از سوی دیگر این سامانه پیکره ی ذخیره سازی اطلاعات را ارتقا بخشیده و با تجمیع آن ها مانع از پراکندگی اطلاعات در شبکه می شود. از جمله دیگر مزیت های قابل توجه NAS نسب به DAS، سهولت اشتراک گذاری فایل ها میان چندین کاربر است. علاوه بر این باید توجه داشت که در این نوع سامانه ذخیره سازی، سرعت انتقال اطلاعات نیز نسبت به فایل سرور های قدیمی بسیار بالا است.
شما میتوانید این محصول را به صورت اقساطی و بدون ضامن درفروشگاه کاپیلا خریداری کنید